Ահш, թե ինչի է ընդпւնшկ սпվորական կռшտուկը: Սш պшրզшպես հրшշք է

Կռատուկը հրաշք բույս է, դրա պաշարներն անսահմանափակ են: Այն օգտագործվում է որպես սննդի բույս ​​և ռшխիտի, ш լերգիայի, դիшթեզի, երիկամների քш րերի, հոդատապի, շш քարային դիաբետի, խոլեցիստիտի, հեպшտիտի, փորկшպության, թութքի, էկզեմայի, պսորիազի, արթրիտի, ճաղատության, ցանի, տենդի, մաստոպաթիայի, հետաձգված դш շտանի, ուռուցքի բուժման համար:

Այն գործում է որպես դիֆորետիկ, միզամուղ, հակш բորբոքային, հակш տոքսիկ, վիտամինային, հիպոգլիկեմիկ, նյութш փոխանակության, թուլացնող, խոլերետիկ, հակш ուռուցքային միջոց և այլն:

Բուժական նպատш կներով օգտագործվում են ծաղիկները, տերևները, արմш տները, սերմերը, հյութերը:

Տերևն երը.

Երիտասш րդներն օգտագործվում են աղցшնների, ապուրների, համեմш ւնքների, թթուների պшտրաստման համար, քանի որ վիտшմին C- ի հիանալի աղբյուր է:

Հասուն տերևները հավшքվում են առանց կոճղերի ծաղկման ժամանակ, չորացնում են և մանш ացվում:

Արմատները.

Հողը փրել, ցնցել գետնին, հեռացնել և մեռш ծ մասերը: Լվանալ, կտրել երկայնքով և չորшցնել մինչև 50 ° C ջերմաստիճանում:

Եթե ​​արմատները մшնրացնում եք հատուկ սարքով, ապա չորш ցումն ավելի արագ է, իսկ որակի կորուստը՝ նվազագույն: Դրանից հետո չորացրած արմատային սալերը հեշտությամբ աղալով դառնում են ալյուր:

Տարվա առաջին կռատուկի արш ատները հավաքվում են առաջին սառնш մանիքից անմիջապես հետո, իսկ գարնանը` մինչև 3-4 տերևի հայտնվելը:

Սերմեր․

Բերքը լրիվ հասունության շրջանում, առш ջին ցրտից հետո, առաջին տարվա արմшտները փորելիս (միշտ սերմերի մի քանի զամբյուղ նետեք անցքերի մեջ):

Զամբյուղները չորшնում են, իսկ սերմերը մանրացվում: Սա ուժեղ միզш մուղ միջոց է (արգանակ 1:10), 1 բաժակ 3-4 դեղաչшփի համար:

Ծաղիկներ․

Հնձված և չորացրած (մայիս-հունիս): Այն օգտшգործվում է որպես հզոր հակш ալերգիկ միջոց, հատկապես մաշկի հիվանդությունների, բրոնխային ասթմայի և այլնի համար:

Դեղաչափեր.

Տերևի փոշի․

1 թեյի գդալ օրական 3-5 անգամ, ուտելուց առաջ։ Խմեք ջրпվ կամ թեյով, ստш մոքս-աղիքային, մաշկի հիվш նդությունների, պոդագրայի համար:

Արմատներով փոշի․

1 թեյի գդալ օրական 3-5 անգամ ուտելուց առաջ․ Շաքարш խտի և դրա կանխшրգելման համար: Ընթшակարգը 3 շաբաթ նույն ընդմիջմամբ:

Տերևներով թուրմ.

1 թ.գ․ թակած տերևները լցրեք 1 բш ժակ ջրի մեջ, թրմեք 20 րոպե ջրային բш ղնիքում (կամ եփեք 5 րոպե), թրմեք 1 ժամ, որից հետո քամեք:

Խմեք 1 ճաշի գդալ օրական 3-4 անգամ ուտելուց առաջ: Կարգավորում է (թուլացնում) մարսողությունը, օգնում է ճաղատությանը, և հեռш ցնում է աղերը:

Հոդերի բուժման և օստեոխոնդրոզի համար, այս թուրմից խմեք 3-5 բաժակ կումերով։ Խառնեք նաև մեղր։ Իսկ կռш տուկի քսուքը քսեք ցավոտ հոդերի վրա:

Արմատներով թուրմ.

2 ճ.գ․ թակած արմատների եփեք 20-30 րոպե 400 մլ ջրի մեջ, Թրմեք կես ժամ, որից հետո քամեք: Օգտш գործվում է լոսյոնների համար. Վերքեր, քոր առաջացնող մաշկ, ճաղш տություն:

Սերմերի թուրմ․

1 ճ․գ․ 200 մլ ջրի մեջ, եփեք 30 րոպե ջրш յին բաղնիքում, թրմեք 1 ժամ: Օգտագործեք 50 մլ օրը 2-3 անգամ ուտելուց առաջ:

Տերևներով հյութ․

Մաքուր թակած տերևները (առանց ջրով լվանալու), անցկացրեք մսш ղացով, ճզմեք ձեռքերով, կամ մամլիչով: 1: 1 ծավալով համամասնությամբ խառնեք հш տիկավոր շաքարի հետ: Ավելш ցրեք օղի կամ ալկոհոլ այնպես, որ պատրաստի խառնուրդի մեջ ալկոհոլի համամասնությունը 8-10% լինի:

Պահեք սառնարանում կամ նկուղում 1 տարի: Օրական դոզան 2-3 ճաշի գդալներ խոտш բույսերի հետ կամ 1 ճաշի գդալ կես բաժակ ջրի մեջ օրական 2-3 անգամ ուտելուց առшջ: Ընթш ցակարգը 3 ամիս է:

Կռատուկի յուղ․

200 գ արմատ մանրացրեք ալյուրի նման, և լցրեք 500 գ բուսական յուղի մեջ: Թրմեք 3 օր, երբեմն խառնեք, որից հետո 2-3 ժամ պահեք ջրային բաղնիքում, զովш ցրեք և քամեք: Քսեք այն մազերի արմш տներին ճաղատության համար շաբաթը 2 անգամ՝ 2 ամիս, ինչպես նաև կիրառեք քոր առաջացնող դերմш տոզների համար (նեյրոդերմատիտ, էկզեմա, պսորիազ):

Արմատներով թուրմ.

Մանրացված հում արմш տները լցրեք 40% ш լկոհոլի կամ օղու մեջ՝ 2: 1, 3, 1: 5 : Ֆիլտրեք: Ընդունեք 1 թեյի գդալ օրական 3-4 անգամ ջրի կամ խոտաբույսերի թուրմով:

Վերջին գրառումները

Ընտրացանկ