Ի՞նչ է սխտորը․
Սխտորը մեկ րոպեի համար հինգ հազար տարեկան է, ահա թե որքան հին է։ Հնում այդ բույսը մշակել են շատ ժողովուրդներ, օրինակ՝ հռոմեացիները, հույները, եգիպտացիները, արաբները և հրեաները: Ապրանքը հիշատակվում է այս ժողովուրդների դիցաբանության և տարբեր հավատալիքների մեջ: Մարդիկ սխտորով պաշտպանվում էին չար ոգիներից, դրանք պարզում էին կախարդները: Չինաստանում սխտորը կոչվում էր «վիշապի ատամ»՝ արտաքին տեսքի պատճառով, և նաև «գարշահոտ վարդ»՝ ուժեղ հոտի պատճառով։
Ինչի՞ն է օգտակար սխտորը․
Ֆիտոնսիդներ․
Զսպում է բոլոր մանրէների, վիրուսների և սնկերի աճը: Պայքարում է աղիքներում մակաբույծների դեմ: Նրանք ոչնչացնում են վնասակար միկրոօրգանիզմները: Նրանց օգնությամբ մարդկությունն առանց հակաբիոտիկների հաղթահարեց լուրջ հիվանդություններ. Որովայնային տիֆ, դիզենտերիա, խոլերա, տուբերկուլյոզ: Այս բնական հակաբիոտիկները օգտագործվում են կորեական, չինական և ճապոնական բժշկության մեջ, ինչպես նաև ամբողջական բժշկություն, արոմաթերապիա և անասնաբուժություն:

Հակաօքսիդիչներ․
Դրանք հեռացնում են ազատ ռադիկալները, որոնք «օքսիդացնում են» օրգանիզմի բջիջները՝ արագացնելով ծերացման գործընթացը: Բացի այդ, չափավոր քանակությամբ սխտորը պաշտպանություն է լյարդի հիվանդություններից. Այն խթանում է իր բջիջների վերականգնումը, օգնում է վերացնել տոքսինները:
Վիտամիններ և հանքանյութեր․
Սխտորը պարունակում է.
- Վիտամին C, B վիտամիններ,
- Կալիում, կալցիում, ֆոսֆոր, մագնեզիում, նատրիում, սելեն, մանգան, յոդ:

Սխտորը լայնորեն օգտագործվում է ժողովրդական բժշկության մեջ։ Այն մաքրում է արյան անոթները «վատ» խոլեստերինից, իջեցնում արյան ճնշումը: Սխտրը խմելու այլ ոչ թե ծամելու եղանակը շատ պարզ է և առանց տհաճ հոտերի: Բաղադրատոմսը պարզ է. Առավոտյան վերցրեք մեկ կամ երկու մեխակ սխտոր, մանր կտրեք և խմեք ինչպես դեղահաբերը ջրով: Դատարկ ստամոքսին՝ նախաճաշից առաջ:
Այսպիսով, ես սկսեցի այդպիսի սխտոր խմել և Ձեզ կասեմ, որ այս տարի մրսածությունը, գրիպը, կորոնավիրուսը պարզապես անցել են իմ կողքով: Ես նաև սխտոր եմ ավելացնում բոլոր ուտեստներին: Խմեք սխտոր և եղեք առողջ: