Կարծում ենք, մածունով գաթա բոլորն են սիրում։ Իսկ եթե ասենք, որ կա դրա ավելի լավ ու համեղ տարբերակը, որի համար նույնիսկ խորիզ պատրաստելու կարիք չկա․․․ Սեղանից իսկույն կանհետանան։

Անհրաժշետ բաղադրիչներ․

  • ալյուր՝ 500գ
  • կարագ՝ 200գ
  • շաքարավազ՝ 1թ․գ
  • թթվասեր՝ 200գ
  • ձու՝ 1 հատ
  • սոդա՝ 1/2թ․գ․
  • աղ՝ 1/2թ․գ․

միջուկի համար․

  • ընկույզ՝ 200գ
  • շաքարավազ՝ 200գ
  • կարագ՝ 1ճ․գ․

Պատրաստման եղանակ․

Պատրաստել խմորը։ Դրա համար կարագը հանել սառցարանից և անցկացնել խոշոր քերիչով՝ անմիջապես ալյուրի մեջ։

Ավելացնել աղն ու շաքարավազը և ձեռքերով խառնել այնպես, որ մանր փշուր ստացվի։

Առանձին հարել ձուն։ Ավելացնել թթվասերն ու սոդան, շարունակել հարել՝ մինչ համասեռ զանգված կստացվի։

Ձվային զանգվածը միացնել ալյուրով փշուրի հետ։

Խառնել գդալով և ձեռքերով խմոր հունցել։

Միջուկի համար․ մանրացնել ընկույզը, ցանկալի է դանակով։ ՄԻացնել շաքարավազի հետ ու լավ խառնել։

Խմորը հանել սառնարանից, գրտնակել՝ 3մմ-ից ոչ հաստ շերտ ստանալով։ Խմորին քսել հալացրած կարագ և ցանել ընկույզով միջուկը։

Փաթաթել ռուլետի պես, ձու քսել և կտրատել նեղ կտորների։

Տապակը ծածկել յուղաթղթով և մեջը դնել գաթայի կտորները։

Թխել նախապես տաքացրած ջեռոցում՝ 180 ջերմաստիճանի ներքո, 20-25 րոպե։

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Պարտադիր դաշտերը նշված են *-ով

Fill out this field
Fill out this field
Մուտքարեք վավերական էլ-փոստի հասցեն
You need to agree with the terms to proceed