Վրացիները Շատ Համեղ Թթու Են Դնում․ Ահա Այդ Գաղտնի Պահվող Բաղադրատոմսը՝ Վրացի Խոհարարից

Բաղադրամասեր` Կաղամբ – 3 կգ,Բազուկ – 1.5 կգ, Կծու կարմիր պղպեղ – 3 հատ (եթե շատ կծու չեք սիրում, կարող եք օգտագործել 1 հատ), Սխտոր – 2 հատ, Նեխուր – 2 փունջ, Աղ – 3 ճ/գ, Ջուր – 2 լ, Հատիկ սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի, Հատիկ բուրավետ պղպեղ – 10 հատ, Դափնու տերև, մեխակ – 3 ծաղկաբույլ

Պատրաստման եղանակը` Այս բաղադրատոմսում օգտագործվում է սառը աղաջուր, ուստի պետք է այն պատրաստել նախօրոք: Կաթսայի մեջ ջուր եռացնել և լցնել աղը, ավելացնել պղպեղը, մեխակը, դափնու տերևը: Աղի քանակը կարող է փոխվել ըստ Ձեր ճաշակի: Թողնել աղաջուրը, որպեսզի սառչի: Կաղամբը կտրատել մեծ կտորների: Բազուկը կտրատել բարակ կլորների:

Մաքրած սխտորը կտրատել երկարությամբ, իսկ պղպեղը՝ օղակներով: Խորը կաթսայի մեջ շարքով շարել մթերքը՝ հատակին՝ բազուկ, հետո՝ կաղամբ, նորից բազուկ, հետո՝ սխտոր և պղպեղ։ Դա ծածկել նեխուրով (մի քանի ճյուղ): Այդպես շարել ամբողջ կաթսան, վերևի շարքը՝ բազուկ:

Վերջին գրառումները

Ընտրացանկ