Զատկի ավանդական թխվածքը` «կուլիչը, սեղանի գլխավոր բաղադրիչներից մեկն է։ Այն ջնարակապատ թխվածք է, որի ներսում սովորաբար չամիչ է լինում։ Ահա, թե ինչպես է պետք պատրաստել զատկական թխվածքը։

Բաղադրությունը՝

Կաթ-500 մլ 
Չոր խմորիչ-11 գրամ (կամ 50-60 գ թաց խմորիչ) 
Ալյուր-1-1.3 կգ 
Ձու-6 հատ
Կարագ-200 գրամ 
Շաքարավազ- 250-300 գրամ 
Չամիչ -300 գրամ 
Վանիլային շաքար-1 թեյի գդալ 
Աղ- երկու պտղունց

Ջնարակի բաղադրությունը՝
 
Ձվի սպիտակուց- 2 հատ
Շաքարավազ -100 գրամ

Կաթը եռացնել ու ավելացնել 2 թեյի գդալ շաքարավազ

Шаг 1

Ավելացնել խմորիչն ու խառնել

Шаг 2

Ավելացնել 200գր ալյուր, խառնել

Փակել անձեռոցիկով կամ սրբիչով ու տաք տեղում դնել

Шаг 4

Խմորիչը պետք է չափսերով մեծանա

Ձվի դեղնուցն ու սպիտակուցը անջատել ու դեղնուցը շաքարավազի հետ խառնել

Վանիլին ավելացնել ու խառնել

Սպիտակուցին 0,5 թեյի գդալ աղ ավելացնել ու խառնել՝ մինչև փրփուր դառնալը

Խառնել խմորին

Шаг 17

Փակել սրբիչով ու դնել տաք տեղում 

Шаг 18

30 րոպեից այն պետք է բարձրացած լինի

Шаг 19

Հատուկ տարան կարագապատել ու լցնել խմորը

Шаг 20

Փակել սրբիչով ու տաք տեղում դնել

Шаг 21

Խմորը բարձրանալուց հետո 100 աստիճան տաքացած ջեռոցը դնել ու թողնել 10 րոպե։ Այնուհետև ավելացնել մինչև 180 աստիճան և մինչև թխվելը թողնել ևս 30 րոպե։

Шаг 22

Սպիտակուցը մեկ պտղունց աղով հարել, ավելացնել շաքարավազը, այն լցնել կուլիչի վրա: Կուլիչը կարելի է ձևավորել շոկալդե տարբեր գույների փաթիլներով: 

Шаг 23

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Պարտադիր դաշտերը նշված են *-ով

Fill out this field
Fill out this field
Մուտքարեք վավերական էլ-փոստի հասցեն
You need to agree with the terms to proceed